Concept Patio 130Concept Patio 155

Voor onze aluminium schuifsystemen voor ramen en deuren werkt Vekalux steeds samen met Reynaers Aluminium , een Belgische fabrikant van innovatieve en duurzame aluminiumtoepassingen. Ontdek de kwalitatieve Concept Patio 155 en Concept Patio 130 schuifsystemen uit het aanbod, en combineer met onze vliegenramen en -deuren.

 

Interieur & exterieur worden één door een schuifraam

Door het gebruik van een schuifsysteem wordt de buitenruimte een deel van jouw interieur. De grens binnen-buiten vervaagt. Geef zo een nieuw gevoel van ruimte en breng meer licht in jouw woning!

De CP 130 en de CP 155 schuifsystemen kunnen perfect toegepast worden voor de MasterLine 8 profielen.

 

Het verschil tussen schuif- of hefschuifsystemen

Wat is het verschil tussen een schuifraam en een hefschuifsysteem? Bij een schuifraam of -deur wordt, na het ontgrendelen van het slot, de opengaande vleugel verschoven. In dit geval zorgen borstels voor de dichting. Wanneer het over een hefschuifsysteem gaat, zorgt een draaibeweging van de kruk ervoor dat de opengaande vleugel eerst opgetild en daarna verschoven wordt. Een rubber (EPDM) zorgt voor de wind- en waterdichte afsluiting.

Over de Concept Patio 155

Op zoek naar een schuifsysteem voor jouw imposante, grote ramen? De CP 155 is een thermisch onderbroken schuifraam systeem dat een maximaal vleugelgewicht van 400 kg draagt. Elke vleugel – die tot 3,5 meter hoog kan zijn – wordt gedragen door kwalitatieve kunststof of inox wieltjes.

De middenstijl is beschikbaar in een slimline versie met een aanzichtbreedte van 50 mm. Ook openschuivende hoekoplossingen of vaste glas-op-glas hoekoplossingen zijn mogelijk. De CP 155 kan verzonken geplaatst worden, wat het gebruiksgemak in je woning alleen maar ten goede komt. Door de goede thermische prestaties en de hoge luchtdichtheid is de CP155 reeks perfect toepasbaar in laagenergiewoningen.

De CP 155-LS/HI met Minergie-label (een duurzaam kwaliteitslabel voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen, met extra aandacht voor het comfort in het gebouw) behaalt met zijn 3-dubbele beglazing zelfs zo’n goede thermische prestaties, dat deze variant perfect is voor de passiefbouw. Deze hefschuifdeur wordt steeds monorail uitgevoerd met schuivende vleugel aan de binnenzijde, en kan geautomatiseerd worden voor een maximaal gebruikscomfort.

 

Luchtdichte plaatsing

Vandaag de dag is het van groot belang om aandacht te hebben voor een goed energiebeleid in woningen. Het CP 155 schuifraamprofiel kan luchtdicht geplaatst worden. Tegen 2021 dienen volgens de Europese Unie alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal (BEN) te zijn. Dit betekent dat een gebouw vanaf dan zeer energiezuinig moet zijn en dat de restenergie uit groene energiebronnen komt. Warmteverliezen in deze woningen zijn dus zeer beperkt. Daarom maakt de CP 155 gebruik van een systeem om een luchtdichte plaatsing te garanderen.

Luchtdicht bouwen vormt immers de hoeksteen van energievriendelijk bouwen en bepaalt mee het E-peil van een gebouw. Niet alleen passieve of laagenergiewoningen vereisen een luchtdichte bouwschil. Ook bij de hedendaagse bouwprojecten die aan de huidige reglementering rond EPB-normen moeten beantwoorden, wordt beter aandacht besteed aan de luchtdichtheid. Een goede luchtdichtheid kan het E-peil in de woning namelijk met 5 tot 15 punten doen dalen!

Over de Concept Patio 130

De schuifdeur CP 130, met een maximaal vleugelgewicht van 300 kg, combineert hoge performantie met een uitgebreid gamma aan toepassingsmogelijkheden. Het systeem is niet enkel functioneel, maar biedt ook een economisch en esthetisch antwoord op architecturale uitdagingen. Zo integreert de CP 130 bijvoorbeeld naadloos een uniek zelfregulerend ventilatiesysteem.

De CP 130 combineert schuif, hefschuif, monorail, duorail en drierail in één design. Dit zorgt voor een snelle en eenvoudige productie. Zowel bij de schuif- als bij de hefschuiftoepassingen is een verzonken plaatsing mogelijk. Dankzij de geoptimaliseerde inbouwmogelijkheden, de verbeterde isolatie en de mogelijkheid tot het gebruik van dikker glas (tot 43 mm), voldoet de CP 130 aan de hoge bouweisen van hedendaagse constructies.

Het revolutionaire CP 130 schuifraam kan ook op hoek toegepast worden, zodat er geen belemmerend hoekprofiel zichtbaar is wanneer de schuivende delen openstaan. Zo’n CP 130 hoekoplossing zonder hoekprofiel verkleint spectaculair de grens tussen binnen en buiten in jouw woning.

 

Monorail, duorail of 3-rail schuifraam

De schuifsystemen van de CP155 en de CP130 reeks kunnen met een monorail, duorail of 3-rail geplaatst worden. Zo vinden we het perfecte systeem dat aansluit bij jouw wensen!

Een monorail schuifraam combineert een schuivende vleugel met vaste beglazing die rechtstreeks in het buitenkader wordt geplaatst. Dit zorgt voor een erg slanke en minimalistische look. De schuivende vleugel kan zich aan de binnenzijde of aan de buitenzijde bevinden. De monorail kan ook toegepast worden voor schuifdeuren met grote vaste glaspartijen.

Een duorail schuifsysteem combineert twee identieke vleugels, wat zorgt voor een esthetische totaallook. Beide vleugels kunnen als schuivend element fungeren. Dit geeft een flexibel gebruikscomfort.

De 3-rail oplossing integreert een extra rail, wat de mogelijkheid biedt om een derde opengaande vleugel toe te voegen. Dit railsysteem laat gebruikers toe om tot drie schuivende delen te gebruiken, waardoor 2/3 van de schuifdeur geopend kan worden.

Ontdek nog meer over CP 130 en CP 155 van Reynaers

Concept Patio 130 Concept Patio 155

Reynaers Aluminium Installer Logo

Interesse inons gamma?

Deceuninck Logo Pvc profielen Hoog isolerende ramen